Meie töötajad

Meie töötajad on kahtlemata meie suurimaks edasiviijaks. Seetõttu peame väga oluliseks töötajate kaasamist otsustusprotsessi, regulaarset teavitamist ning võrdset kohtlemist. Kasutame selleks mitmeid võimalusi ning kanaleid, nagu näiteks juhtkonna liikmete kohtumised töötajatega ning kord kvartalis ilmuv siseleht. Lisaks töötajate teavitamisele, peame oluliseks inimeste kaasamist parimal võimalikul viisil. Samuti oleme jätkuvalt pühendunud läbipaistvusele nii ettevõtte sees kui suhtlusel väljapoole ettevõtet. Tagamaks selgust, läbipaistvust ja kaasatust, viime vajadusel läbi ka muudatusi oma töökorralduses.

Igal aastal viiakse läbi töötajate rahulolu- ja pühendumusuuring. 2014. aasta personaliuuringu tulemused olid positiivsed. Töötajate pühendumus on võrreldes eelmise aastaga veelgi kasvanud ja on selgelt kõrgemal kui Eesti keskmine. Sel aastal oli rekordiline ka personaliuuringus osalemise aktiivsus. Oma tagasiside ja arvamuse andis lausa 92% meie töötajatest.

2014. aasta lõpu seisuga töötas ettevõttes ning tütarettevõttes kokku 321 tähtajatu töölepinguga töötajat. Töötajate arv on võrreldes möödunud aastaga kasvanud 10 töötaja võrra, sest tütarettevõtte käivitas uue teenusena asfalteerimise.

Töötajate areng

Töötajate areng on meile jätkuvalt üheks olulisimaks prioriteediks. Lisaks tavapärastele koolitustele pakkusime 2014. aastal töötajatele ka rahvusvahelisi koolitusvõimalusi.

Nii meie kui tütarettevõtte töötajate keskmine vanus on kõrge (keskmine vanus 47 aastat) ning suuremates tootmisüksustes on arvestatav osa töötajatest vanemad kui 50 aastat. Seetõttu on meie jaoks kriitilise tähtsusega eelkõige juhtide toetamine lähiaastatel, et tuleksime edukalt toime eesseisva personali vahetumisega. Soovime samal ajal säilitada nii kõrge teenindus- kui tootmistaset.

Peame töötajate arengu seisukohalt oluliseks teadmiste ja kogemuste jagamist. Seetõttu on viimastel aastatel oluliselt kasvanud nii ettevõttesisese juhendamise kui ka mentorite kaasamise osakaal ning seda ka väljastpoolt ettevõtet.

2014. aastal oli kogu ettevõttes koolituspäevi kokku 365, mis on samal tasemel võrreldes eelmise aastaga. 2014. aastal muudeti süsteemsemaks töötajate sisseelamisprotsessi, mille lahutamatuks osaks on ka koolitus ettevõtte keskkonnapoliitika teemal. 2014. aastal toimusid töötajate keskkonnateadlikkuse suurendamise eesmärgil järgmised täiendkoolitused: ehitustoodete märgistuse koolitus, tööhügieeni koolitus (4 koolitusgruppi), kemikaaliohutusnõuniku koolitus, uudseid torude renoveerimise meetodeid (näit. kinnine meetod) tutvustav koolitus, assessorite koolitus. Juhid osalesid mitmetel rahvusvahelistel seminaridel ja konverentsidel (näiteks joogivee konverents), et saada juurde teadmisi ja inspiratsiooni töö paremaks korraldamiseks.