Meie kogukond

Peame oluliseks olla heaks naabriks kogukonnas, mistõttu toetame ja julgustame aktiivset osavõttu kogukonna tegevusest ka oma meeskonnas.

Me saame aru, milline on meie tegevuse mõju ümbritsevale elukeskkonnale ning peame seetõttu väga oluliseks, et meie tegevus haakuks erinevate sidusgruppide huvidega. Anname endast parima, et teha enam kui meilt nõutakse ning oodatakse, et mõjutada positiivselt nii ümbritsevat looduskeskkonda kui inimeste elukvaliteeti.

Meeskonnatöö

  • Meie töötajad kannavad lisaks põhitööle ka vastutusrikast rolli meie väärtuste edasiviimisel, osaledes vabatahtlikult mitmetes kogukonna projektides. Samuti võib just oma töötajaid näha pildikeeles ettevõtte infokandjail.
  • Koristasime üheskoos Coca-Cola Hellenic ning USA Saatkonna tragide töötajatega „Teeme ära“ talgupäeval juba mitmendat aastat Pikakari randa, et kohalik kogukond saaks täiel rinnal nautida looduskaunist ranna-ala. Oma panuse andis üle 100 vabatahtliku.

Koostöö ja tähelepanu

  • Oleme aastaid toetanud puuetega inimesi läbi Õunakese lasteaia ning Invaspordiliidu, samuti õpiraskustega lapsi Ristiku Põhikoolis. On liigutav tunne pöörata tähelepanu neile, kes tõesti vajavad abi ja tähelepanu. Viisime Ristiku kooli ja Õunakese lasteaia kokku Pille Lille Muusikute Fondiga, et anda lastele võimalus osa saada ning õppida tundma klassikalist muusikat. Positiivsed emotsioonid on võimsad innustajad ning laste entusiasm muusika suhtes on vaba ja sundimatu.
  • Kultuuriminister Urve Tiidus tunnustas veebruaris ettevõtteid, kes on pikaajaliselt toetanud Eesti kultuuri. Pälvisime tänusõna koos väärika „Kultuuri sõber 2014“ tiitliga.
  • Kuulume Loomaaia Sõprade Seltsi ning oleme uhkusega vaderiks jääkarupreilile Nora.
  • Jagasime koostöös linnaosade valitsustega kõigile soovijatele tasuta haljastusmulda, et linnapilt oleks värskem ja rohelisem.
  • Kvaliteetne joogivesi pakkus kosutust mitmetel rahva- kui terviseüritustel. Samuti oleme veega abiks Lillefestivalile ning talvisel ajal uisuväljakute rajamisel.
  • Aitame teoks saada Eesti ühel suurimal kultuurisündmusel - Pimedate Ööde Filmifestivalil. Möödunud aastal külastas festivali ligi 80 000 filmisõpra.
  • Vastutustundliku Ettevõtluse Foorum tunnistas meid 2014. aastal jätkusuutliku ettevõtluse indeksi hõbetaseme vääriliseks. Indeks aitab meil järjepidevalt analüüsida kuidas tegutseda ühiskondlikult vastutustundlikult ning kujundada jätkusuutlikku ärimudelit.

Teadlikum tarbija

  • Teeme usinat tööd elanike keskkonnateadliku mõtteviisi edendamiseks. Julgustame jätkuvalt läbi kestvate tegevuste ja sõnumikeele inimesi jooma kraanivett. Sõnumiga „Kraanivesi ON joogivesi” juhime tähelepanu kraanivee väga heale kvaliteedile. Selleks, et kliendil oleks julgust ning teadlikkust küsida kraanivett joogiks ka väljas einestades, jätkasime koostööd ka pealinna restoranidega. Kui vaid mõned aastad tagasi, 2011. aastal, tarbis joogiks kraanivett vaid 48% elanikest, siis 2014. aasta lõpuks usaldas kraanivee kvaliteeti 85% inimestest.
  • 2014. aasta oli Soome lahe koostöö aasta, mille eesmärgiks oli juhtida tähelepanu merevee kvaliteedile ja looduskeskkonnale tervikuna. Reovee puhastamine Paljassaares annab märkimisväärse panuse puhtama Läänemere loomiseks. Selleks, et elanikud saaksid anda oma panuse puhtamasse looduskeskkonda, ent veel olulisem, oskaksid ennetada ummistustega kaasnevaid probleeme ja sekeldusi, pöörasime 2014. aastal taas tähelepanu teemale „WC pott ei ole prügikast“. Sõnumikeeles kasutatud SAPO ehk Sanitaarpolitsei selgitas inimestele, mis võib WC potti sattuda ning mis tekitab torustikus ummistusi.
  • Teeme järjepidevat tööd, et sirguksid keskkonnateadlikud ja loodust väärtustavad lapsed. Meie töötajad viivad igal aastal lasteaedades ning koolides läbi vestlusringe, kus arutame lastega koos veeringluse, vee säästliku tarbimise ning ummistuste teemadel.
  • Oleme tänaseks välja töötanud kaks vee- ja keskkonnateemalist õpetajatele mõeldud ja uut riiklikku õppekava toetavat õppematerjali loodusaine tundide jaoks. „Sinine klassiruum“ on mõeldud kasutamiseks II kooliastme (4.-6. klass) loodusõpetuse tundides. 2014. aastal andsime seoses Soome lahe koostööaastaga välja uue õppmaterjali „Sinine klassiruum: LABOR", mis sobib eelkõige kasutamiseks põhikooli III astme (7.-9. klass) loodusainetes. Õppematerjalide tutvustamiseks korraldasime algklasside ja loodusainete õpetajatele teabepäevad, millest võttis osa 13 Tallinna kooli õpetajad.
  • Oma põhiülesannete kõrval - joogivee tootmine ja reovee puhastamine - täidavad meie puhastusjaamad ka olulist rolli elanikkonna teadlikkuse tõstmisel. Igal aastal tutvustame jaamade tööd üha enamatele huvilistele - 2014. aastal käis jaamades ekskursioonidel kokku ligi 1500 külalist.
  • Julgustamaks ümbritsevat loodust enam hoidma ja väärtustama, osalesime „Tagasi kooli“ võrgustiku projektis „Tarkuse retked“. Projektis kutsuti koole ja klasse üles esitama loovaid sooviavaldusi puhastusjaamadesse ekskursioonile tulekuks. Sel korral tundis huvi 5 kooli, kellest võidu pälvis Põltsamaa Ühisgümnaasium, kes kirjutas sõnad ning esitas laulu Ülemiste järvest.
  • Igal aastal avame jaamade uksed huvilistele uudistamiseks ka avatud uste päeva raames. Kevadel käis reoveepuhastuse protsessiga tutvumas üle 100 huvilise. Avatud uste päev Ülemiste veepuhastusjaamas tõi aga möödunud aasta augusti lõpus lisaks spordihuvilistele jaama tööga tutvuma rekordilised 800 inimest. Lisaks ekskursioonidele puhastusjaamas, kostitasime külalisi kraaniveekokteilidega.