Töökeskkond ja -ohutus

Meie töökeskkonnaalane tegevus vastab siseriiklikele õigusaktidele ning rahvusvahelise töötervishoiu ja -ohutuse juhtimissüsteemi standardi OHSAS 18001 nõuetele. Soovime olla ettevõte, kes edendab ohutut töökultuuri ning tagab oma klientidele ja meeskonnale turvalise keskkonna. Tööohutus on meie tegevuse lahutamatu osa. See on keskse tähtsusega kõigis meie tegemistes ning me ei tee selles osas järeleandmisi.

2015. aastal tunnustas Tööinspektsioon meid auhinnaga "Hea töökeskkond 2015". Auhinnaga tunnustati kahte ettevõtet, kes peavad tööohutust ning oma töötajate tervist oluliseks väärtuseks.

2015. aastal AS-is Tallinna Vesi tööõnnetusi ei toimunud. Üks kergem tööõnnetus juhtus tütarettevõtte OÜ Watercom töötajaga.

Töökeskkonnaalased koolitused

Töökeskkonnaalaste tegevuste elluviimist ja tulemusi mõjutab suurel määral meie meeskonna teadlikkus. Seetõttu pöörame palju tähelepanu töökeskkonda puudutavatele koolitustele, infomaterjalidele ja muudele teadlikkust tõstvatele tegevustele.

Lisaks tavapärastele ohutusalastele koolitustele viisime 2015. aastal läbi järgmised koolitused:

  • Töökeskkonnanõukogu liikmed osalesid õppereisil Inglismaale emaettevõttesse United Utilities, et tutvuda sealse töökeskkonna ja ohutusmeetmetega. Pärast reisi koostati tegevuskava saadud ideede rakendamiseks ka meie ettevõttes.
  • Veepuhastusjaamas toimus pinnaltpääste ja reostuskorje õppus koostöös AS-iga Tallinna Lennujaam ja Põhja päästekeskusega, et kontrollida reageerimist ja valmisolekut suuremahulisele päästetööle Ülemiste järvel lennuõnnetuse korral ning Tallinna kiirabi valmisolekut reageerida paljude kannatanutega sündmustele.
  • Reoveepuhastusjaamas toimus keemiaõppus koostöös Päästeameti, Tallinna Kiirabi, Politsei ja Keskkonnaametiga, et kontrollida ohtlikus ettevõttes toimunud kemikaali (metanool) lekke korral sündmusele reageerimist ja sündmuse lahendamist.

Töökeskkonna pidev parendamine

Sarnaselt varasemate aastatega oleme jätkuvalt pühendunud töökeskkonna järjepidevale parendamisele. 2015. aasta olulisimad tegevused:

  • Kõik juhtkonna liikmed ning töökeskkonnanõukogu põhi- ja asendusliikmed viisid läbi vähemalt kuus tööohutuse auditit üle kogu ettevõtte. Auditite käigus tehtud ligi viiesajast tähelepanekust on 85% leidnud praeguseks lahenduse ning ülejäänutega tegeletakse aktiivselt. Selline auditite läbiviimine saab ka järgnevatel aastatel meie tegevuse lahutamatuks osaks. Lisaks kontrollime igapäevaselt tööohutuse- ja keskkonnanõuete täitmist meie remondi- ja ehitusobjektidel.
  • Paigaldasime ettevõtte erinevatesse asukohtadesse neli südame automaatset defibrillaatorit, täiustades sellega esmaabikorraldust ning valmisolekut hädaolukordadeks. Defibrillaatorite kasutamiskoolitustel osales 100 töötajat, sh kõik esmaabiandjad.
  • Perioodil 2013–2015 vahetasime välja kõik kontoritoolid ning viisime läbi asjakohased koolitused, et tagada töötajate ergonoomiliselt õige ning mugav istumisasend.