Meie kogukond

Me saame aru, milline on meie tegevuse mõju ümbritsevale elukeskkonnale, ning peame seetõttu väga oluliseks, et meie tegevus haakuks erinevate sidusgruppide huvidega. Anname endast parima, et teha enam, kui meilt nõutakse ning oodatakse, et mõjutada positiivselt nii ümbritsevat looduskeskkonda kui ka inimeste elukvaliteeti. Seetõttu toetame ja julgustame aktiivset osavõttu kogukonna tegevustest nii ettevõttest väljapoole kui oma meeskonnas.

Koostöö ja tähelepanu

  • Kvaliteetne joogivesi pakkus kosutust mitmetel rahvaspordi- ja terviseüritustel. Samuti oleme veega abiks Lillefestivalil ning talvisel ajal uisuväljakute rajamisel.
  • Toetame Eesti Invaspordi Liitu. Soovime pakkuda tuge liikumispuudega inimestele ning julgustada nende spordihuvi ja kaasalöömist ühiskondlikus elus, et aidata luua eduelamusi ka neile, kes vajavad ühiskonnas rohkem abi ja tähelepanu.
  • Koostöös Eesti Korvpalliliiduga toetame noorte sportlikku arengut ning seeläbi anname jõudu juurde tervislikumat elustiili toetavale mõtteviisile kasvava põlvkonna seas.
  • 2015. aastal andsime oma panuse heategevusse ka traditsioonilise kontorirottide võidujooksu Rat Race kaudu. Heategevuslikul võidujooksul pidid kõik osalejad läbima Tallinna Vee rajapunkti, kus tuli valmistada maitsev kraaniveekokteil.
  • Mitmeid aastaid oleme toetanud õpiraskustega lastele mõeldud Ristiku põhikooli ja Õunakese lasteaeda, mis pakub hoolt ja tuge puuetega lastele. 2015. aastal toetasime Ristiku laste linnalaagri toimumist ja käisime lastele rääkimas veest, traditsioonilise Ristiku põhikooli kirbuturu jaoks annetasid aga meie töötajad hulgaliselt riideid, mänguasju ja muud vajalikku. Õunakese lasteaias toetasime ratastoolide varjualuse rajamist, ning juba aastaid kaunistab meie iga-aastast elektroonilist jõulukaarti Õunakese laste joonistus.
  • 2015. aastal jagasime otse ja koostöös linnaosavalitsustega kõigile soovijatele tasuta haljastusmulda.
  • Vastutustundliku Ettevõtluse Foorum tunnustas meid 2015. aastal jätkusuutliku ettevõtluse indeksi kuldtaseme vääriliseks. Indeks aitab meil järjepidevalt analüüsida, kuidas tegutseda ühiskondlikult vastutustundlikult ning kujundada jätkusuutlikku ärimudelit.
  • Tallinna linn tunnustas meie laste ja noortega tehtavat tööd, nimetades meid 2015. aasta Tallinna laste- ja noortesõbralikuks ettevõtteks.
  • Igal aastal korraldame oma meeskonnale ühise heategevusliku meeskonnaürituse. 2015. aastal käisime Eesti Toidupangal abiks toidukorve komplekteerimas.

Keskkonnaharidus ja teadlikum tarbija

  • Teeme usinat tööd elanike keskkonnateadliku mõtteviisi edendamiseks. Julgustame jätkuvalt läbi kestvate tegevuste ja sõnumikeele inimesi jooma kraanivett. Sõnumiga „Kraanivesi ON joogivesi” juhime tähelepanu kraanivee väga heale kvaliteedile. Selleks, et kliendil oleks julgust ning teadlikkust küsida kraanivett joogiks ka väljas einestades, jätkasime koostööd pealinna restoranidega, korraldasime aktsiooni vanalinnas ja panime lennujaama üles joogiveekraani. Kui vaid mõned aastad tagasi, 2011. aastal, tarbis joogiks kraanivett 48% elanikest, siis 2015. aasta lõpuks usaldas kraanivee kvaliteeti juba 86% inimestest.
  • Teeme järjepidevat tööd, et sirguksid keskkonnateadlikud ja loodust väärtustavad lapsed. Meie töötajad viivad igal aastal lasteaedades ning koolides läbi veeteemalisi vestlusringe, kus arutame lastega koos veeringluse, vee säästliku tarbimise ning ummistuste teemadel. 2015. aastal osales vestlusringides ligikaudu 1 500 last.
  • Oleme aastate jooksul välja töötanud mitmeid vee- ja keskkonnateemalisi harivaid õppematerjale nii lastele kui ka õpetajatele tundide läbiviimiseks. Näiteks loodusainete õpetajatele oleme veeteemaliste tundide paremaks planeerimiseks koostanud õppematerjalide sarja „Sinine klassiruum“. Lasteaia- ja algklasside lastele suunatud mängud ja mõistatuste raamat said endale 2015. aastal uued ja vahvad järjed: Tilgu kaardimängu ja mõistatuste raamatu „Nuputa koos Tilguga“. Veeteemaliste õppematerjalide tutvustamiseks korraldasime 2015. aasta augustis lasteaia- ja kooliõpetajatele teabepäeva, millest võttis osa ligi 100 õpetajat üle Eesti.
  • Oma põhiülesannete kõrval - joogivee tootmine ja reovee puhastamine - täidavad meie puhastusjaamad ka olulist rolli elanikkonna teadlikkuse tõstmisel. Igal aastal tutvustame jaamade tööd üha suuremale huviliste hulgale. 2015. aastal käis meie jaamades ekskursioonidel kokku üle 3 000 külalise.
  • Igal aastal avame jaamade uksed huvilistele uudistamiseks ka avatud uste päeva raames. 2015. aasta kevadel käis reoveepuhastusjaamaga tutvumas 150 huvilist. Avatud uste päev Ülemiste veepuhastusjaamas tõi aga möödunud aasta augusti lõpus lisaks spordihuvilistele jaama tööga tutvuma hinnanguliselt ligi 400 inimest.