Meie töötajad

2015. aasta lõpu seisuga töötas AS-is Tallinna Vesi 262 töötajat (koos tütarettevõttega OÜ Watercom 323).

Töötajate pühendumus

Igal aastal viime läbi töötajate pühendumusuuringu. 2015. aasta uuringu tulemused olid positiivsed ja meil on õnnestunud hoida töötajate kõrget pühendumuse taset, mis on oluliselt kõrgem kui Eesti keskmine. Sel aastal osales uuringus rekordiliselt 93% meie töötajatest. Uuringu tulemusi arutame eraldi igas meeskonnas ja selle tulemusena sünnivad edasiseks konkreetsed tegevusplaanid.

Töötajate pühendumus võrreldes eesti ja euroopa keskmisega 2015. Aastal

Selleks, et meie töötajad tunneksid end pühendunult ja motiveerituna, oleme loonud tööandja soodustuste paket. Pakume oma töötajatele lisapuhkusena 7-päevast tasustatud talvepuhkust, võimalust saada massaažiprotseduure ja kasutada sportimiseks ettevõtte kahte spordisaali. Lisaks toimub aasta jooksul mitmeid traditsioonilisi üritusi ja meeskondlikke ettevõtmisi.

Peame oluliseks töötajate kaasamist otsustusprotsessi, nende regulaarset teavitamist ja võrdset kohtlemist. Meie peamised sisekommunikatsiooni kanalid on juhtkonna liikmete kohtumised töötajatega, kvartaalne siseleht ja igakuine juhtkonna infokiri. 2015. aastal uuendasime oluliselt oma siseveebi, mis annab väga hea ülevaate uudistest, soodustustest, juhendmaterjalidest, üritustest jms. Samuti on meie jaoks oluline tähistada ettevõtte häid tulemusi ja uusi arendusi koos töötajatega.

Töötajate areng ja järelkasv

Meie töötajate keskmine vanus on kõrge (47 aastat) ning suuremates tootmisüksustes on arvestatav osa töötajatest vanemad kui 50 aastat. Seetõttu käivitasime 2015. aastal uue süsteemse praktikantide projekti ja noore spetsialisti programmi.

Lisaks astusime 2015. aastal suure sammu koolitusprotsessi süsteemsemaks muutmisel (tulemusvestlus, ettevõtte ja osakonna koolitusplaan, koolituse tagasiside jne). 2015. aastal oli kogu ettevõttes koolituspäevi kokku 570, mis võrreldes eelmise aastaga kasvas oluliselt (2014. a oli koolituspäevi 365). Kõik meie uued töötajad läbivad sisseelamisprogrammi, mille üheks osaks on ka ettevõtte keskkonnapoliitika tutvustus. Teistest koolitustest, kus oma osa on ka keskkonnaalastel küsimustel, toimus 2015. aastal näiteks õppus veepuhastusjaamas (kemikaaliohutus ja toorvee ressursi kaitse), seminarid tuleohutusest ja ohutusest kaevetöödel, samuti koolitati veeproovivõtjaid.